Благовісник

 

Благовісник у Фейсбуці
Благовісник
у «Facebook»

 

Останній номер
4,2023
«Чи є справедливість на світі»

 

 

 

Інтерв’ю

Інтерв’ю

1 2 3

Служіння Церкви в умовах війни. Погляд юриста, 14.12.2023
Що робити в такому випадку християнам, які отримали повістку? По-перше, потрібно звернутися із заявою до місцевої державної адміністрації про проходження альтернативної служби, оскільки це питання належить до повноважень саме місцевих органів виконавчої влади. По-друге, звернутися до ТЦК із окремою заявою, надавши підтвердження попереднього звернення до місцевої державної адміністрації та довідку про церковне членство.

Адам МЕЛЬНИК: «Казати, що у нас війна, і через те опустити руки, буде неправильно», 14.12.2023
Адам Мефодійович Мельник — відомий підприємець із Миколаївщини. Сфера його діяльності — чи не найбільш благородна зі всіх занять. Він фермер, працівник землі — землі, яка годує мільярди людей. Україна особливо багата родючими землями й працьовитими землеробами. Це чи не найбільше багатство та благословення Боже. Війна зруйнувала основний бізнес Адама Мефодійовича. Землі фермера потрапили під окупацію. Його поля та агропідприємство довгих вісім місяців, аж до визволення Херсону перебували в руках ворога.

Міхаель Цин: «Бог, коли дає нам незалежність, очікує, що ми зможемо взяти відповідальність за свій вибір», 14.12.2023
Мій покійний батько колись казав: «Найостанніше, що я б хотів, — це бути вибраним Господом Богом». Йов був вибраним, і його спіткала та сама доля. І якщо ви прочитаєте 11-й розділ Послання до євреїв, то побачите, що ті люди, які були вибрані Ним, страждали найбільше. Та зазвичай я не люблю всіх цих кальвіністських ідей. Вірю, що Господь дав кожному з нас вільну волю — право чинити так, як ми вважаємо за потрібне.

Андрій Лисенко: «Пробудження... десь зовсім поруч», 14.12.2023
Я розумів, що як єпископ відповідальний за церкви, за людей, тому повинен згуртувати пасторів, церкви й робити все можливе, щоб віруючі могли відчувати єдність, турботу й не сумнівалися в Божому захисті. Що я й намагався робити. За все хвала Богові. Ми до цієї ситуації не дуже були готові, але Бог давав мудрість, що треба робити. Давав нам спрямування молитов, про що говорити людям, як їх заспокоювати.

Ярослав Котилко: «Правознавство мене зацікавило тим, що воно дає можливість захищати інших людей», 14.12.2023
Навчаючись у школі, я дуже любив історію та право. Навіть викладав їх у 9-му класі, заміняючи вчительку. Пам’ятаю, що до нас додому приходила вчителька й говорила батькам, що в мене є здібності з цих предметів. Зокрема, правознавство мене зацікавило тим, що воно дає можливість захищати інших людей. Я уявляв себе в майбутньому адвокатом. Вірю, що на це була Божа воля — щоби піти вчитися на юриста.

Чи є справедливість на світі? Блiц-iнтерв’ю, 14.12.2023
— Чи є справедливість на світі?
— Чому Бог допускає несправедливість?
— Що робити нам, щоб у суспільстві, у якому живемо, була справедливість?

Ілля Герасим: «Протягом війни я обійняв більше мільйона людей», 14.12.2023
У січні 2022 року Іллю Герасима було обрано старшим пресвітером церков Харківської області. А через місяць почалася війна — і Харків опинився у вогні ворожих обстрілів. Служитель не покинув міста, попри серйозні ризики для життя, його команда активно працювала над евакуацією та гуманітарною допомогою місцевому населенню. Спілкуючись із пастором, дивувався його простоті, чутливості, оптимізму та любові до українського народу. Пропонуємо вашій увазі розмову з людиною великого серця й незвичайної посвяти.

Василь ЛЮБЧАК: «Я вірю, що Господь сильно благословить Україну», 10.10.2023
Я зрозумів, що життя дуже коротке, і потрібно зробити все можливе, щоб невіруючі люди могли дізнатися про Христа. Кожного разу, коли ми зустрічали людей, які втратили багато матеріальних речей, то бачили, що найперше, що вони потребували — не їжі, не одягу, а Ісуса Христа. І я зрозумів, що головний ресурс — це не фінанси, не час, не якісь земні речі, головний ресурс — це людина, яка знає Господа та може поділитися своїм знанням із іншими людьми, які Його ще не пізнали.

Анатолій Безкровний: «Христос має бути в центрі нашої уваги», 10.10.2023
Продовжуємо знайомити читачів зі служінням церков ХВЄ у прифронтових областях. Сьогоднішня наша розмова з головою Об'єднання УЦХВЄ у Донецькій та Луганській областях єпископом Анатолієм БЕЗКРОВНИМ.

1 2 3

 

 

 

Людяність — це дуже важлива риса, особливо для християнина,
тому що Бог створив нас передусім не віруючими,
а людьми.

Віталій ЯЦЮК

Українська християнська поезія Місія "Голос надії"