Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Служіння «Матері в молитві» у Запоріжжі продовжується

14.03.2015. Більше десяти років тому у церкві «Христос є відповідь» м. Запоріжжя сестри започаткували служіння під назвою «Молитва матері». Відповіді від Бога були настільки сильні, а свідчення про зміни в житті дітей такі вражаючі, що група з декількох сестер з одної церкви переросла у молитовні групи в багатьох церквах і об'єднала всіх у загальноміському щорічному служінні «Матері в молитві».

14 березня 2015 р. було проведене чергове зібрання в рамках материнського служіння. Розпочали його з головного – молитви про очищення сердець. Саме до цього закликав присутніх пастор церкви «Христос є відповідь» А. Лисенко. Без чистого серця, де заховані джерела життя, без Божої мудрості і плоду правди, без любові неможливо посіяти слова-зерна, які ведуть людей до Христа. Потрібно не тільки стежити за словами, які ми промовляємо, але й готувати грунт для посіву, вибирати найсприятливіший час і молитися, щоб Господь дав силу зародити добрими плодами.

Валентина Кашковська звернула увагу сестер на інформацію, якою ми наповнюємося, і джерела, з яких ми її черпаємо. Негативна інформація сприяє руйнуванню сердець і думок. Яскравим прикладом такого залякування Божого народу був Голіаф, який 40 днів зумів тримати в стані бездіяльності ізраїльську армію, лякаючи їх інформацією. Тільки Давид, який не чув багатократно повторених слів Голіафа, виявився вільним від тиску цієї інформації. Він мав одне важливе і тверде знання: Бог дає силу перемагати ворогів. Дуже важливо в наші дні черпати інформацію з Біблії, навчатися Божої істини, знати Божіх обітниці, щоб берегти серце чистим.

Шлях перемог – це шлях молитви. З такими словами до сестер звернулася Ольга Гедаревич. Образ бджоли-трудівниці – добра ілюстрація стану, коли слова Ісуса Христа стають солодшими за мед. Бджола, довідавшись, де багато солодких квітів, одразу ж повідомляє про це іншим посестрам. Так само й нам потрібно вказувати людям на Голгофу і Слово Боже. Там і лише там можна знайти Ісуса Христа. Що нам заважає прагнути слів Ісуса? Яка причина перешкоджає бджолам збирати пилок? Холод! Це порівняння спонукало багатьох сестер переглянути пріоритети свого життя.

Про роботу в школах розповіла Вікторія Ікім. Прозвучало прохання завжди молитися за служіння в школах. Постійні молитви готують грунт до посіву Божих істин у серця дітей. Важливі і молитви за дітей – вихованців інтернатів. Сестри, які несуть це служіння, стараються вчити їх добру і моляться за тих, хто позбавлений материнської турботи і молитви.

Сестри ділилися свідченнями і молилися за різні служіння для дітей, а також за Україну. Служіння «Матері в молитві» – це надихаюча і відповідальна праця за майбутнє нашої церкви і всієї України.

Ірина Гніденко