Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Відповідальні за інформаційну роботу у сестринському служінні церков навчалися основ журналістики

«Якби Ісус Христос жив у наш час, то Він користувався би комп'ютером та сучасними засобами комунікації!», - сказав один священик. Ісус знав Свою аудиторію і говорив про складні речі просто.

Саме це – запорука успіху для журналіста. І християнські журналісти – не виняток. Про це йшлося під час дводенного семінару для сестер, відповідальних за інформаційний напрямок жіночого служіння в обласних об'єднаннях церков ХВЄ, що пройшов 20- 21 лютого 2015 року на базі Київського біблійного інституту.

Відкрив навчання перший заступник старшого єпископа братства Микола Синюк – проповіддю «Ти у Церкві Христа» про особисте покликання кожного з нас. Далі служитель прочитав семінар на тему: «Церква і зв'язки з громадськістю».

Після цього слово взяла відповідальна за інформаційний напрямок у структурі жіночого служіння журналіст Людмила Бендус. Її перший семінар був на тему вельми актуальну сьогодні – «Інформаційна війна». У ній авторка розкрила принципи емоційних маніпуляцій свідомістю людей та розповіла про деякі шляхи захисту і протидії.

У наступних семінарах Людмила Бендус зупинилася безпосередньо на «премудростях» журналістського ремесла, провівши для сестер, так би мовити, міні-курс Інституту журналістики. Детальніше вона розповіла про інформаційні жанри та принципи написання новин у християнських та світських ЗМІ.

Наступного дня викладач торкнулася питань насамперед духовних. У семінарі «Смерть і життя у владі язика» вона зупинилася на таких його «хворобах», як зайва балакучість, багатослів'я у молитві, вживання пустих слів та схильність до пліток. А ще на таких «малопомітних» гріхах, як перебільшення та руйнівні слова, які розхитують віру. Кожна з сестер мала добру нагоду перевірити своє серце і побачити, у чому варто покаятись.

«Дуже корисно час від часу ставити собі запитання: «Чи Бог, про Якого ми говоримо своїми вустами і своїм життям, – це Той Самий Бог, про Якого говорить Біблія?» - наголосила Людмила Бендус. - Дуже раджу періодично тестувати себе, розважаючи над такими двома пунктами: «Чи мої слова завжди служать на потрібне збудування і подають благодать тим, хто слухає?» і «Чи Богові приємно спілкуватися зі мною?». Адже від нас із вами залежить, чи буде в Україні та критична маса людей, у відповідь на молитву яких Бог благословлятиме нашу державу».

Сестри мали нагоду поспілкуватися, отримати відповідь на запитання стосовно розвитку інформаційного служіння в церквах та попрацювати над практичним завданням.