Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

На Різдво церкви ХВЄ по всій країні влаштували незабутні свята для дітей у тому числі із зони АТО та дітей військових

10.01.2015. Достукатись до сердець батьків іноді найпростіше через серця їхніх дітей. На Різдвяні свята віруючі у багатьох містах і селах України порадували дітвору вертепами, мюзиклами, подарунками та щедрою гостиною.

До прикладу, київські церкви «Філадельфія» і «Фавор» традиційно підготували Різдвяні вистави для дітей Голосіївського району і маленьких переселенців із зони АТО. Загалом вони показали шість вистав під назвою «Найкращий за всі часи подарунок», які відвідали близько 1400 дітей з батьками.

Білоцерківська помісна церква ХВЄ влаштувала 5 січня Різдвяне свято на яке запросила як дітей, що приїхали з сім'ями зі Сходу України, так і дітей із малозабезпечених родин. Цікаво, що в організації свята активну участь взяла не тільки молодь церкви, але й підлітки району, які відвідують гуртки при Домі молитви. У Білій Церкві учасниками програми, що включала конкурси, ігри, театралізовану виставу, стали більш як 170 дошкільнят та школярів віком від 5 до 14 років.

Незвичайне Різдвяне свято 9 та 10 січня влаштували у київській церкві «Скинія». Тут, окрім дітей воїнів, які зараз боронять незалежність України на Сході, зібрали дітей християн, які покаялися у місцях позбавлення волі та відбувають свій строк ув'язнення та засуджених, які ще не прийшли до Христа. А також запросили співробітників пенітенціарної системи (виправних колоній та управлінь) з Житомирської, Рівненської, Чернігівської та Київської областей разом з дітьми, та ін. Всього 75 дітей та близько 40 дорослих.

Дводенна програма і спілкування з віруючими, за свідченням багатьох гостей залишили незабутні враження і перевернули їх уявлення про християн віри євангельської. Цирк, частування у МакДональдзі, Різдвяний мюзикл та екскурсія столицею – ось не повний список заходів, які церква провела для гостей. Заздалегідь медіакоманда «Скинії» підготувала відеозвернення військових із зони АТО до їхніх синочків та донечок, яких було запрошено на свято. Так само привітати з Різдвом своїх дітей мали нагоду чоловіки, які знаходяться в місцях позбавлення волі. Ролик пустили на екрани після вистави. Важко передати атмосферу в залі: «О-о, дивись, це мій тато!» - радісно вигукували діти, а розчулені мами тихцем витирали сльозі з очей. Після цього медіакоманда записала зворотні відеозвернення дітей та їхніх мам до чоловіків.

«Я вірю, що цей захід був до вподоби Богові, бо Він чудесним чином благословив нас фінансами: одна сестра принесла суму, якої вистачило, щоб покрити усі витрати, повідомивши, що Бог звелів її батькові передати ці гроші мені, - ділиться своїми переживаннями диякон церкви «Скинія» та головний організатор проекту В'ячеслав Когут. - Цікаво, що я навіть не знаю цього чоловіка. А своє одкровення він отримав приблизно у той же час, коли ми молилися про фінансове забезпечення нашого свята».

Як розповів В'ячеслав, головною метою свята було не просто пригостити і розважити дітей, батьки яких сьогодні знаходяться далеко. Найважливіше – це зазирнути у їхній світ, дати виговоритися, зрозуміти, чим вони живуть, подарувати тепло. «Хочеться показати дітям, що в цьому світі є ті, хто готовий являти їм любов, тим самим вказуючи на Ісуса Христа, Який вчить допомагати і розділяти чужий біль, не бути байдужими один до одного», - каже служитель.

Як стало відомо через кілька днів, група дружин воїнів Білоцерківської 72-ї мотострілецької бригади, які зараз воюють на Сході України, після Різдвяної гостини у «Скинії» висловила бажання відвідувати домашню групу церкви у своєму місті.