Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Відбулася звітно-виборна конференція Кримського об'єднання ХВЄ

2-3 травня в Джанкої відбулася звітно-виборна конференція Кримського об'єднання, у якій взяли участь близько 70 делегатів з 18 церков Криму.

На конференції також були присутні перший заступник старшого єпископа України єпископ Микола Петрович Синюк, і єпископ південного регіону України Олександр Іванович Бабійчук, якому довелось стояти цілу ніч у черзі на кордоні, щоб потрапити до Криму.

2 травня служителі мали гарний час для духовного збудування та спілкування. Єпископи Микола Синюк і Олександр Бабійчук в одному дусі проповідували про те, як жити і служити в екстремальних, незвичних умовах. Порушена тема виявилася актуальною, особливо з огляду ситуацію, що склалася в Криму. Навіть, роз'їжджаючись з конференції, декому довелося полями об'їжджати затори на трасі, що виникли через протести кримських татар, незгодних з деякими діями нової влади Криму.

Також брати мали можливість послужити на вечірніх служіннях в церквах м. Джанкоя та смт. Крагногвардійске.

На другий день конференції після духовної години пройшла звітно-виборна частина конференції. Старший пресвітер Павло Федорук, його заступник Петро Ришко та відповідальні за відділи відзвітували за проведену роботу в 2013 році. За минулий рік об'єднання збільшилася ще на одну церкву, так що загальне число членів церкви в Криму становить майже 600 членів.

На наступний термін служіння старшого пресвітера був одноголосно переобраний Павло Федорук. За клопотанням пресвітерського ради Кримського об'єднання та рішенням правління ЦХВЄУ Павло Васильович був рукопокладений в сан єпископа. Молитву благословення і посвячення звершили єпископи Микола Синюк і Олександр Бабійчук.

Не дивлячись на переміни і деякі труднощі, брати залишаються на місцях, продовжують служіння, потребують братської, молитовної підтримки.


Олександр Бабійчук


Павло Федорук


(збільшити)